recepten

Pompoenchutney met sinaasappel


Benodigdheden:
1 kg pompoen
350 gr. rode uien
2 tenen knoflook
2 geperste sinaasappelen
geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel zout
1 eetlepel mosterdzaad
1 kaneelstokje
5 kruidnagelen
1 eetlepel geraspte gember
350 gram suiker.

Bereidingswijze:
Kook de azijn met alle ingrediënten, behalve de suiker. Laat even doorkoken.
Schil ondertussen de pompoen en snijdt de pompoen in kleine blokjes.
Giet de gekookte azijn met alle ingrediënten over de pompoenblokjes en laat een nachtje staan.
Dan het vocht afgieten en opkoken met de suiker.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagelen.
Als het vocht kookt de pompoen erbij doen en zachtjes door laten pruttelen tot de pompoen glazig ziet.
De stukjes pompoen in de potjes doen en het sap erover schenken.

pompoenchutney

Benodigdheden:
1 kg pompoen, geschild en in blokjes.
250 ml citroenazijn. ( of gewonde azijn met sap van 1 citroen)
1 kaneelstokje.
5 kruidnagels.
schil van citroen
500 gr. suiker.
schone potjes met deksel.

Bereidingswijze:

Kook de azijn met citroenschil, kaneelstokje en de kruidnagels. Laat even koken en giet het dan mèt de ingrediënten over de pompoenblokjes. Laat 24 afgedekt staan.
Dan het vocht afgieten en kook dit op met de suiker.
Doe de pompoen erbij en laat het koken tot de pompoen glazig is.
De stukjes pompoen in de potjes doen en het gezeefde sap er over schenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten